Blødere vand i Avedørelejren

Vand med mindre kalk på vej til dele af Hvidovre

HOFOR har meddelt at fra slutningen af februar vil vandet i hanerne have en hårdhedsgrad på mellem 10 og 12. Det skal ses i forhold til de mellem 23 og 25 hårdhedsgrader, som er målt i Avedørelejren i løbet af 2022.

 

Kort sagt: vores problemer med kalk i kogekedler m.v. vil blive væsentlig mindre. Og dosering af vaskemidler skal ændres.

Husk at indstille dit blødgøringsanlæg efter den nye hårdhed

Bor du i Hvidovre nord for Holbækmotorvejen eller vest for Avedøre Havnevej, kan du se frem til at få blødere vand i hanen fra slutningen af februar 2024, når det moderniserede vandværk Værket ved Thorsbro åbner.

Se på vedhæftede kort, om det får betydning for dig. Kortet kan du også finde på vores hjemmeside her: Tidsplan for blødere vand – HOFOR

Bor du i de ”lysegrønne områder”, får du fremover vand med en hårdhed på 10 til 12 grader (°dH). Det svarer til middelhårdt vand. I dag er vandet i Hvidovre meget hårdt på omkring 16-23 °dH.

Råd til dig, der har eget blødgøringsanlæg

Når det blødere vand kommer, er det vigtigt, at du indstiller dit blødgøringsanlæg til den nye hårdhedsgrad. Hvis du ikke gør det, kan du risikere, at indholdet af salt i vandet overstiger grænseværdierne i drikkevandsbekendtgørelsen. Dette gælder også, hvis du bor i et område med varierende hårdhed.

Vi anerkender, at det kan være svært at indstille dit blødgøringsanlæg optimalt, når hårdheden varierer, og det kan betyde, at du ikke får det fulde potentiale ud af anlægget. Er du i tvivl om indstillingen af dit anlæg, er vores anbefaling, at du kontakter producenten (eller den relevante specialist) for at indstille anlægget mest optimalt. HOFOR kan desværre ikke udtale sig om de specifikke blødgøringsanlæg.

Hvorfor er det en fordel for dig at få blødere vand?

Vand med mindre kalk er mere skånsomt overfor dine husholdningsapparater som vaskemaskinen og elkedlen. Du får desuden mindre arbejde med at afkalke badeværelse, vandhane og toilet, og du kan sænke dit sæbeforbrug med en tredjedel.

For en familie på fire kan det betyde en besparelse på ca. 500 kr. om året.

Nogle af fordelene ved blødere vand kommer helt af sig selv, andre kræver, at du ændrer dine daglige vaner omkring fx dosering af sæbe.

Få flere af vores tips til, hvad du kan gøre, så du får mest muligt ud af det blødere vand: Det skal du gøre, når du får blødere vand – HOFOR

Hvorfor får hele Hvidovre ikke blødere vand samtidig?

Det blødere vand kommer i takt med, at vi moderniserer de regionale vandværker. For at vi hele tiden kan levere vand nok og garantere forsyningssikkerheden, kan vi kun modernisere ét værk ad gangen. Derfor tager det tid, før hele hovedstadsområdet får blødere vand.

Da Hvidovre forsynes af flere forskellige vandværker, vil der ske en gradvis reduktion af hårdheden i vandnettet, efterhånden som det enkelte vandværk bliver klar til at levere blødere vand. Hårdheden vil derfor ikke ændre sig på én gang, men hårdheden vil være forskellig, alt efter hvor du bor, fordi vandet fra de forskellige vandværker blandes på vejen ind til forbrugerne.

Har du spørgsmål?

Vi har samlet en række almindelige spørgsmål og svar om blødere vand på vores hjemmeside, som kan være gode for dig at læse: Spørgsmål og svar om blødt vand – HOFOR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.